Rasbeschrijving van de
Een Duitse Pinscher is: waakzaam
en alert!
Door zijn hoge sensibiliteit onderscheidt de Duitse Pinscher zich van andere rassen. Hij verdraagt absoluut geen ongeduldige of harde behandeling in zijn opvoeding. Hij verstart dan en reageert uiterst koppig. Hierdoor wordt het tegenovergestelde bereikt van hetgeen de bedoeling was.
Voed ze op met VEEL geduld en consequentie en natuurlijk op een positieve en liefdevolle manier. Het liefst met een flinke dosis humor. Een positieve opvoedingsmethodiek (door het belonen van het goede gedrag) blijkt voor deze hond de beste manier van opvoeden te zijn. De Duitse Pinscher heeft een hekel aan nat en kou. Het is dus (in de meeste gevallen) geen hond die lekker gaat zwemmen. Uiteraard zijn er uitzonderingen te benoemen!
Een Duitse Pinscher is: sportief
en energiek!
Hij is waakzaam en absoluut geen doetje. Hij is heel snel in al zijn bewegingen en is enorm energiek. Het is geen nerveuze hond. Hij kan soms wel wat ongeduldig zijn. Hij is erg leergierig alhoewel zijn oren er soms voor de sier aan lijken te zitten.
Het is geen apporteer hond. Dat zal een hele kluif worden om hem dat goed aan te leren. Hij is vrolijk. Het is een sterk ras dat een stabiele, consequente en eerlijke baas verdient. Zijn baasje moet erg zeker zijn van zichzelf en heel stevig in zijn schoenen staan. Mede omdat ze vrij dominant zijn van zichzelf, zal er extra aandacht besteed moeten worden aan de socialisatie met betrekking tot kinderen. Het is daarnaast een sportieve hond.
Het uiterlijk van de Duitse Pinscher
welke kenmerken vindt u terug?
De Duitse Pinschers zijn er in twee kleuren: zwart-rood en rood. Het is een gespierde, elegante en opvallende hond. Door zijn korte haren en glanzende vacht zijn de spieren duidelijk te zien. De schofthoogte bedraagt 45 tot 50 cm en hij weegt tussen 13 en 20 kg. Vroeger werden de oren en staart geknipt zodat hij dikwijls werd aangezien voor een kleine Dobermann. Het couperen is nu verboden en de Pinscher draagt nu afhangende oren en een sabel staart. De teefjes zijn volledig uitgegroeid op een leeftijd van anderhalf jaar terwijl de reuen op drie jarige leeftijd echt volledig tot hun recht komen door hun krachtige spieren.